fbpx

The Writing School

Chiar poți să înveți să scrii la o școală de scris?

Scriitura e un meșteșug (englezii îi spun "craft") care se studiază. Așa cum e, să zicem, sculptura în lemn. Când îți iese o sculptură, un obiect care transmite emoții profunde și care te atinge în cele mai intime trăiri, îi spui „operă de artă”. Când doar potrivești lemnul cu folos se cheamă că faci tâmplărie.

De ce avem nevoie de o școală de scriitură?

În caz că încă ai nevoie de argumente care să te facă să înțelegi că avem nevoie de o școală de scriitură în România, înșirăm aici lista noastră de motive. Nu vrem nici pe departe să intrăm în controversa care separă dintotdeauna lumea literară: poate cineva cu adevărat SĂ ÎNVEȚE să scrie?

Cu ce te ajută o școală de scriitură?

Acum că ai înțeles că este nevoie de o școală de scriitură în România, hai să vedem ce poate face scrisul în cazul tău și cum poate să te ajute pe tine o școală de scris.
Mai exact, școala asta de scris!

Pentru informații și întrebări, vă rugăm să ne scrieți pe adresa contact@twj.ro.

Ce vei învăța, mai exact, în fiecare an? Aruncă un ochi pe etape!

Am gândit școala ca pe un demers intens cu durata de 2 ani, urmat de un an de specializare. Structura școlii arată așa:

Etapa 1 – The dreamers
Anul 1 și 2 este perioada în care visezi să devii un mare scriitor și absorbi ca un burete tot ce se poate învăța despre scriitură.

Etapa 2 – The writers
Etapa în care poți să te specializezi pe una dintre cele trei ramuri de scriitură din The Writing School

Ce poți să înveți la o școală de scris? Ai spune că să scrii, nu?! Dar vei mai spune probabil și că tu știi deja să scrii. Așadar, ce poți să mai înveți la o școală întreagă de scris? Hai să îți povestim un pic cam ce se întâmplă la The Writing School, ca să înțelegi că scriitura e un craft care se studiază și că toți scriitorii au nevoie de cursuri, de exercițiu, de motivație, de feedback, de rafinarea aia a talentului și de găsirea stilului personal.

Și poate că, într-o zi, vei deveni autorul preferat al noilor generații de absolvenți de la The Writing School …

Pentru cine e The Writing School și care sunt pașii pentru admitere​

Să scrii nu înseamnă să te naști cu un munte de talent și să te viziteze în fiecare zi Doamna Inspirație, ca să umpli pagini și pagini de cuvinte bine scrise. Să scrii înseamnă muncă, încăpățânare, timp. Scrisul nu e despre rețete și x pași simpli pe care să-i urmezi. Scrisul e chimie. E matematică fără formule. E despre variabile, pasiune și povești. E artă! Așa că școala asta e pentru oricine și nu chiar. Adică, oricine ar putea, dar nu oricine poate. Dacă înțelegi lucrurile astea sau măcar vrei să le înțelegi de acum încolo, uite ce mai trebuie să știi despre tine și colegii tăi de la The Writing School ...

Cine îți deschide ușa​

Sunt Liviana Tane. Sau, simplu, Liv. Sau „tipa cu cărțile”, așa cum îmi spun adesea oamenii. Teoretic, scriu de la 5 ani. Nu, nu am uitat nici o cifră în fața lui 5. Prima mea scrisoare a cauzat leșinul maică-mii, care habar nu avea că știu să scriu. De atunci nu m-am mai oprit nici din scris, nici din citit, că doar nu se poate una fără alta. Practic, am început să scriu cu adevărat ceva mai târziu. Am lucrat vreo 15 ani în presă, unde am învățat să-mi temperez emoțiile și să-mi ajustez stilul după cum o cerea meseria: obiectiv.

Pentru informații și întrebări, vă rugăm să ne scrieți pe adresa contact@twj.ro.