fbpx

A trecut un an de când s-a născut un sâmbure de idee. A început să crească și să prindă rădăcini. Peste 3000! Ba chiar a făcut și doi pui: Reading is Cool for Kids și Reading is Cool for Teens. Partea cea mai frumoasă din povestea asta e că totul s-a întâmplat de la sine. Pur și simplu am deschis poarta și am lăsat oamenii să intre și să ne umple sufletul și comunitatea.

Iată-ne la a treia provocare (sperăm la multe multe încă!) Știm că îl așteptați de ceva vreme, dar ne bazăm pe faptul că am ajuns să ne cunoaștem suficient cât să nu ne supere suspansul, ba dimpotrivă. Așa că iată ce am pregătit pentru următoarea jumătate de an împreună.

PAY IT FORWARD – REGULAMENT 3.0

Cei care sunt alături de noi de mai multă vreme știu deja ce urmează: timp de 5 luni, la fiecare două săptămâni (pe 1 și pe 15 ale lunii) vă provocăm să citiți o carte propusă de noi. Provocarea însumează 10 cărți, treaba noastră este să le alegem, iar treaba ta e să le citești pe toate. Ne rezervăm dreptul exclusiv de decizie în privința criteriilor de selecție și a ordinii în care lansăm propunerile. Atenție, provocarea se desfășoară în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2021, deci e important să te încadrezi în termen dacă vrei să intri în cursa pentru premiu. Sau poți, pur și simplu, să citești de plăcere, alegerea e a ta.

Tura asta, venim și cu o relaxare a regulilor de participare: au voie să reintre în competiție și câștigătorii edițiilor anterioare, cu precizarea că vor putea câștiga alte premii decât cele pe care le-au obținut deja. Concret, ca să înțelegeți ce-a vrut să spună autorul, cine a câștigat un loc în Reading Retreat NU mai intră în tragerea la sorți pentru alt retreat (decât după 5 ediții de la cea pe care a câștigat-o), dar poate obține alte premii din cele puse la bătaie. 

Nu suntem perfecți, dar am învățat din experiențele anterioare și am sintetizat următorul set de reguli pe care trebuie să le respecți dacă intri în competiție. Iată ce ai de făcut:

  1. Înscrie-te în grupul de Facebook al comunității Reading is cool – the Challengedă un like paginii editurii noastreThe Writing Journey și follow readingiscool.ro pe Instagram. Pe grup, vom încărca în mod constant toate anunțurile legate de desfășurarea provocării. Este spațiul în care putem interacționa direct cu voi, iar fotografiile și comentariile voastre vor fi accesibile membrilor comunității prin aceste canale.
  1. Completează formularul de înscriere, chiar dacă l-ai mai completat pentru edițiile anterioare: oricând, în perioada provocării (1 ianuarie – 31 mai 2021) trebuie să vă completați formularul pe care îl găsiți aici, în articol.
  1. Citește toate cele 10 cărți din provocare: nu uita că te poți înscrie oricând în competiție, dar ești obligat să termini de citit toate cele 10 cărți până pe data de 31 mai 2021. Oh, și ai grijă să respecți toate regulile, mai ales pe cea de la punctul 5, deci vezi cum te organizezi! Încă o precizare: chiar dacă au fost citite anterior, cărțile trebuie recitite în provocare.
  1. Împărtășește-ne pasajul preferat: postează pe grupul Reading is cool – The Challenge o fotografie cu pasajul tău preferat din cartea propusă, însoțită de câteva argumente care să vă motiveze alegerea. Sunt 10 cărți, deci va trebui să faci 10 postări până pe 31 mai 2021. Poate fi o postare individuală sau un comment la postarea care anunță cartea, fiecare dintre ele va avea un hashtag #(titlulcartii), ca să le putem urmări mai ușor și să nu se rătăcească.
  1. Intră în Clubul Cititorilor Timizi și Uituci: dacă te-ai înscris în competiție, trebuie să participi la minim 5 din cele 10 cluburi de carte dedicate cărților din provocare. Vom crea în grup evenimente pentru fiecare dintre întâlnirile online în care te vom anunța când ne vedem și despre ce carte vorbim, așa că nu uita să urmărești zona de EVENTS a grupului. O mare, mare rugăminte: la întâlniri, înscrie-te cu numele și prenumele cu care ai completat formularul de înscriere, altfel o să ne fie greu spre imposibil să ne prindem care dintre Ioane ești 🙂 Din când în când, vom înregistra întâlnirile și, cu acordul vostru, vom prezenta mici bucăți din discuții și celor care ezită să participe, cât să îi convingem că e safe and fun 😉
  1. BRING A FRIEND – pentru că lucrurile bune sunt și mai bune atunci când le împarți cu cineva drag, mai ales când e vorba de povești. Povești bune. Invită un prieten la cel puțin o întâlnire a clubului de carte și prezintă-ni-l în 2 vorbe la începutul sesiunii. S-ar putea să-i placă și să vrea să rămână în gașca noastră, ba chiar să vrea să se înscrie în concurs (caz în care va trebui să-și aducă și el un prieten la una dintre următoarele întâlniri 😉

Nu uita să urmărești toate postările marcate cu #ReadingChallenge de pe grupul Reading is Cool – the Challenge. Acolo vom face constant update-uri legate de evoluția provocării și vom răspunde la toate întrebările voastre legate de concurs. Și tot acolo, pe 1 iunie 2021, veți găsi poll-ul în care vă veți valida progresul (bifezi numărul de cărți parcurse integral până la data limită, iar noi ne rezervăm dreptul să verificăm ce impresie ți-au făcut titlurile propuse). Atenție, ai doar 24 de ore pentru confirmare!

Simțiți aici nevoia unui premiu care să vă motiveze, așa-i? Până acum, pandemia ne-a cam dat planurile peste cap, dar încă mai sperăm la vremuri mai bune. Așa că avem încredere că vom găsi locul perfect în care să petrecem împreună:

– 5 locuri în Reading Retreat

– 5 pachete de cărți

– 3 premii Book Club pentru popularitate (care vor fi atribuite în urma votului pe care participanții la cluburile de carte le vor oferi membrilor activi din Book Clubs)

Suntem norocoși să avem lângă noi o comunitate în care încrederea și respectul reciproc sunt ingrediente de bază, așa că e important pentru noi toți să nu uitați de micile sfaturi pe care le-am luat în calcul și la prima provocare:

–          Nu te lăuda că ai citit dacă nu s-a întâmplat!

–          Ai încredere în grupul Reading is Cool – the Challenge, întrebările tale își pot găsi răspuns oricând acolo.

–          Dacă nu ai citit o carte în timp util, nu dispera, găsește timp și recuperează, atâta timp cât te încadrezi în termenul limită.

–          HAVE FUN! READING IS SO COOL!

Știți că iubim cărțile și că ne dorim să promovăm cititul ca sursă de distracție, educație, socializare și orice alt motiv ce ar putea fi adăugat. Ne stau în continuare alături AQUA CARPATICA și DOMENIILE SÂMBUREȘTI, gata să ne satisfacă setea de lectură, așa că suntem pregătiți să pornim la drum hidratați și cu voie bună!

Bring a friend! Enjoy the journey!

Articole