Când am lansat prima oară provocarea la citit, multe sprâncene s-au ridicat a neîncredere. Dar cei 600 de oameni care au intrat în grupul de antrenament în decembrie 2019 ne-au dat curaj să mergem mai departe. Ba chiar am găsit și un sponsor suficient de curajos care să ne susțină nebunia (Aqua Carpatica, chapeau!).

Criza pandemică ne-a încurcat planurile și, chiar dacă n-a ieșit totul chiar așa cum am plănuit, ne-am adaptat din mers și am ajustat povestea cât să putem să anunțăm, în urmă cu o lună, și primii câștigători (destul de răbdători cât să se bucure de premiu în vremuri mai bune).

Comunitatea noastră numără acum aproape 2.000 de cititori și crește văzând cu ochii, iar asta ne dă încredere să facem pasul următor: #ReadingChallenge e gata să înceapă!

Deja știți ce urmează: timp de 5 luni, la fiecare două săptămâni (pe 1 și pe 15 ale lunii) vă provocăm să citiți o carte propusă de noi. Asta însumează 10 cărți, treaba noastră este să le alegem, iar treaba ta e să le citești pe toate. Ne rezervăm dreptul exclusiv de decizie în privința criteriilor de selecție și a ordinii în care lansăm propunerile.

Atenție, provocarea se desfășoară în perioada 1 iulie - 30 noiembrie 2020, deci e important să te încadrezi în termen dacă vrei să intri în cursa pentru premiu. Sau poți, pur și simplu, să citești de plăcere, alegerea e a ta (asta în cazul în care n-ai câștigat deja, pentru că atunci rolul tău o să fie cel de suporter entuziast care abia așteaptă să stea la susținere ;)!

Nu suntem perfecți, dar am învățat din experiența anterioară și am sintetizat următorul set de reguli pe care trebuie să le respecți dacă intri în competiție. Iată ce ai de făcut:

1. Înscrie-te în grupul de Facebook al comunității Reading is cool - the challenge și dă un like paginii editurii noastre - The Writing Journey. Pe grup vom încărca în mod constant toate anunțurile legate de desfășurarea provocării și tot el este spațiul în care putem interacționa direct cu voi.

2. Completează formularul de înscriere: oricând, în perioada provocării (1 iulie - 30 noiembrie 2020) trebuie să vă completați formularul de înscriere (îl găsiți aici, în articol).

3. Citește toate cele 10 cărți din provocare: nu uita că te poți înscrie oricând în competiție, dar ești obligat să termini de citit toate cele 10 cărți până pe data de 30 noiembrie 2020. Oh, și să respecți toate regulile, inclusiv pe cea de la punctul 5 de mai jos, deci ai grijă cum te organizezi! În plus, aici ar mai fi de făcut o precizare: chiar dacă au fost citite cândva, cărțile trebuie recitite în provocare.

4. Împărtășește-ne pasajul preferat: postează pe grupul Reading is cool – The Challenge o fotografie cu pasajul tău preferat din cartea propusă, însoțită de trei argumente care să vă motiveze alegerea. Sunt 10 cărți, deci va trebui să faci 10 postări până pe 30 noiembrie 2020. Poate fi o postare individuală sau un comment la postarea care anunță cartea, fiecare dintre ele va avea un hashtag individual, ca să le putem urmări mai ușor și să nu se rătăcească.

5. Intră în Clubul Cititorilor Timizi și Uituci: dacă te-ai înscris în competiție, trebuie să participi la minim 5 din cele 10 cluburi de carte dedicate cărților din provocare. Vom crea în grup evenimente pentru fiecare dintre întâlnirile online în care te vom anunța când ne vedem și despre ce carte vorbim, așa că nu uita să urmărești zona de EVENTS a grupului.

Nu uita să urmărești toate postările marcate cu #ReadingChallenge de pe grupul Reading is Cool – the challenge. Acolo vom face constant update-uri legate de evoluția provocării și vom răspunde la toate întrebările voastre legate de concurs. Și tot acolo, pe 1 decembrie 2020, veți găsi poll-ul în care vă veți valida progresul (bifezi numărul de cărți parcurse integral până la data limită, iar noi ne rezervăm dreptul să verificăm ce impresie ți-au făcut titlurile propuse). Atenție, ai doar 24 de ore pentru confirmare!

Simțiți aici nevoia unui premiu care să vă motiveze, așa-i? Situația actuală ne face să mai păstrăm puțin surpriza, dar promitem să fie cel puțin la fel de tentant ca Reading Retreat-ul din Toscana pe care l-am oferit în prima serie.

Suntem norocoși să avem lângă noi o comunitate în care încrederea și respectul recipoc sunt ingrediente de bază, așa că e important pentru noi toți să nu uitați de micile sfaturi pe care le-am luat în calcul și la prima provocare:

–          Nu te lăuda că ai citit dacă nu s-a întâmplat!

–          Ai încredere în grupul Reading is Cool - the Challenge, întrebările tale își pot găsi răspuns oricând acolo.

–          Dacă nu ai citit o carte în timp util, nu dispera, găsește timp și recuperează.

–          HAVE FUN! READING IS SO COOL!

Când am pornit la drum, ne-am dorit să punem la bătaie un premiu motivant, astfel încât efortul vostru să fie răsplătit pe măsură. O săptămână în Toscana a fost visul care, din păcate, s-a risipit odată cu pandemia Covid-19 pe care nimeni nu putea să o anticipeze. Nu știm cât va dura povestea asta și nici nu vrem să ne frustrăm inutil, așteptând vremuri mai bune, așa că suntem obligați să ne adaptăm. Săptămâna noastră de citit o să se întâmple, de data asta, într-un minunat loc din România, în care ne vom bucura de povești frumoase și (mai ales) unii de alții și de prietenia care s-a legat în comunitatea asta atât de vie. 

Așadar, 5 dintre cititorii provocării care au îndeplinit cerințele din regulamentul de mai sus vor fi extrași prin tragere la sorți cu random.org (n-am găsit o variantă mai obiectivă, dar suntem deschise la propuneri pentru edițiile viitoare) și vor primi drept premiu o săptămână de prietenie într-unul dintre cele mai frumoase spații de bucurat sufletul din România. Iar încă 5 vor găsi sub bradul de Crăciun câte un pachet cu cărțile mele preferate care să vă facă sărbătorile mai calde.

Dacă ai câștigat deja o ediție, bucură-te de succes și susține-i și pe cei care s-au așezat tura asta la start, chiar dacă tu nu te mai califici de data asta în cursa pentru premiu. O să lansăm provocări noi și pentru tine!

Știți că iubim cărțile și că ne dorim să promovăm cititul ca sursă de distracție, educație, socializare și orice alt motiv ce ar putea fi adăugat. Ne stă în continuare alături AQUA CARPATICA, gata să ne satisfacă setea de lectură, așa că suntem pregătiți să pornim hidratați la drum!

Bring a friend! Enjoy the journey!

Articole