Newsletter 9 (2.1.2020)

 

Bună dimineața,

La mulți ani! Să  fie 2020 plin de provocări reușite, de lupte câștigate și de oameni frumoși și dragi presărați peste tot!

M-am tot gândit dacă să trimit acest newsletter astăzi, e de abia 2 ianuarie și încă dulcea lâncezeală persistă! Dar apoi m-am întrebat ce mi-ar plăcea să citesc așă că mai  jos găsiți niște dulcegării, planuri și un super proiect pe care îl iubim cu putere!

Marea provocare #ReadingisCoolChallenge a început!

V-ați antrenat deja de o lună de zile, în fiecare zi. Sunteți pregătiți pentru marea provocare, #ReadingisCoolChallenge. START!

Iată ce urmează: la fiecare două  săptămâni (pe 1 și pe 15 ale lunii) vă provocăm să citiți o carte anume, până pe data de 31 mai, asta însumează 10 de cărți.

Apoi, pe 13 iunie, de Ziua Națională a Cititorului (wanna be) va avea loc Readers Marathon – competiție cu întrebări și trivia bazată pe cărțile citite.

Vom reveni cu detalii pe parcursul provocării.

Ca să nu vă pierdeți interesul, vă spunem care este  premiul! Primii 10 câștigători primesc câte un loc in Reading Camp în Toscana (August 2020), cu toate cheltuielile acoperite.

Sună bine, nu?

Prima carte este Istoria Albinelor de Maja Lunde. Pe 15 ianuarie o veți afla pe următoarea!

……………………………….

Exercițiu de imaginație

Crăciunul a trecut de câteva zile. Am vrut de la newsletter-ul trecut să vă mărturisesc ceva, dar parcă nu am avut curaj. Dar a venit momentul!

Eu cred că ceilalți renii nu îl plac prea tare pe Rudolf. Adică să fim serioși doar pentru un nas roșu atâta magie și cântece și devotement.

Când eram mică voiam să scriu povestea lui Rudolf în care să ofer lumii advărul că Rudolf nu s-a născut cu nasul roșu, ci a căpătat unul în urma unui act de curaj  fusese rănit la nas. Dar ai mei nu mă credeau și tot râdeau de mine și de imaginația mea.

Așa că vă întreb pe voi, care credeți că este biografia lui Rudolf?

Trimite-ne varianta ta. Poate câștigi ceva.

……………………………

Is that a banana daiquiri in your hand?

“…este nevoie să citești foarte mult, atât în cadrul genului ales de tine, cât și în afara lui, până la „saturație”. El a avertizat că scrisul este o muncă dificilă și că scriitorii trebuie să „facă din gramatică, punctuație și silabisire o parte a vieții lor.” Terry Pratchett

Citiți, vă rog acest interviu cu cotroversatul Terry Pratchett. S-ar putea s-ar putea să vă bucure ziua.

https://www.writerswrite.com/journal/terry-pratchett-4001

Mulțumim că ați ajuns până aici. 🙂😇😊😌

Ne “reauzim” pe 16 ianuarie! Să vină un an binecuvântat!

Nu uitați, #ReadingisCool!

Newsletter 9 (2.1.2020)