Newsletter 5 (7.11.2019)

 

Bună dimineața,

V-ați băut a doua cafea sau apreciați mai degrabă o cană mare de ceai, în așteptarea iernii?

🍵

Între timp

Au trecut două săptămâni de când nu ne-am mai auzit pe această cale.

#ReadingisCool

Nu există scriitor fără cititor. E drept, nici invers. Așa că, dragă cititorule, vrem să te facem semn de carte 🙂

Proiectul nostru Reading is Cool vrea să promoveze cititul, sub orice formă. Și, odată cu el, pe tine – cititorul. Așa că ajută-ne ca primul semn de carte din seria pe care o pregătim și care va apărea în luna decembrie să fie cu adevărat festiv: trimite-ne cât mai multe poze cu oameni care citesc pe adresa cristina.calin@twj.ro

Fiți mândri că citiți, it’s all about the readers.

https://www.facebook.com/readingisreallycool/

………………………………………………………………………………….

Exercițiu de imaginație

A sosit timpul să îi lăsăm liniștiți pe Somnul și Momentul, măcar o perioadă. Astăzi avem două personaje noi: Visul și Coșmarul. Poate previzibile, dar atât de intruzive în viețile noastre încât ne pot schimba direcția. Nu credeți?! Se dă scenariul de mai jos:

Visul și Coșmarul își beau obișnuita vodcă de vineri seara, la aceeași tavernă ca în ultimii 40 de ani. Tăceau. Dar nu era o noutate. Era multă liniște între ei.

  • Punem pariu că îl fac să se răzgândească?
  • Pe cine,  întrebă Coșmarul cumva absent. Pe El?
  • Da, tocmai pe El. Îi voi trimite serii după serii de vise dulci, vesel-amăgitoare și atât de reale încât va renunța la ideea asta prostească, să anuleze transportul public.
  • Dacă cineva poate să îl facă să se răzgândească, Acela sunt eu. Umbrele pe care pot să le arunc sunt atât de întunecate încât și El s-ar teme că se pierde.

Cine este EL?

Ajutați-ne cu un răspuns și, cine știe, poate devine parte din poveste.

……………………………………………………………………………………………………………………….

Motivațiile prozei scurte

I think any element of fiction can be an engine.”

Am găsit acest articol foarte interesant despre “motoarele” prozei scurte. Fiecare element pe care îl întâlnești poate fi elementul propulsor, nu doar acțiunea sau personajele.

https://lithub.com/on-the-many-different-engines-that-power-a-short-story/

…………………………………………………..

Ghost writing

V-am povestit data trecută despre ghost writer-ul de non-ficțiune, așa că azi e timpul celui care scrie, din umbră, ficțiune.

Cu ajutorul unor echipe de ghost writers, editurile pot crea francize de succes. Cele mai frecvente genuri de scriitură unde se găsesc ghostwriters sunt cărțile cu detectivi, mistere sau ficțiune pentru adolescenți.

Unii ghost writers pot să scrie cărți noi din serii celebre, sub un pseudonim. De exemplu, autorii Misterelor lui Nancy Drew și Hardy Boys, Carolyn Keene și Franhlin W. Dixon, sunt de fapt, pseudonime pentru o armată întreagă de ghostwriters care scriu în stilul deja consacrat al cărților, respectând niște informații de bază: nume, date, șabloane comportamentale.

Despre scriitorul care a creat o adevărată industrie din ghostwriting de ficțiune o să vă povestim într-un newsletter viitor.

Până atunci,

Vă mulțumim pentru încredere.

Nu uita, #ReadingisCool și feedback-ul te face mai sexy!😍💃🏼

Mulțumim că ați ajuns până aici. 🙂😇😊😌

Ne “reauzim” pe 21 noiembrie. 🖖

Newsletter 5 (7.11.2019)