fbpx

Newsletter 34 (17.12.2020)

 

Bună dimineața,

Vine Crăciunul! Poate că e altfel față de alți ani, mai sărac sau mai înnegurat, dar nu înseamnă că nu poate fi frumos sau măcar liniștit. Nu ne putem bucura de familiile noastre extinse sau de călătorii, dar cadourile, un film, o carte, un colind nu sună rău deloc.

De câteva zile mă lupt cu pofta de cozonac așa cum făcea mamaia odinioară. Cred că e perioada perfectă să ne fie dor de cei pe care nu îi mai avem!

Dacă nu vă simțiți veseli sau cu chef pentru sărbătorile astea, gândiți-vă că ieri a fost ziua internațională a dulciurilor acoperite cu ciocalată (evident că se poate sărbători și azi) și că astăzi este ziua puloverelor urâte! So, be brave, be courageous, dress ugly! 

The Writing School

Scriitura e un meșteșug care se studiază. Toți scriitorii au nevoie de cursuri, de exercițiu, de motivație, de feedback, de rafinarea aia a talentului și de găsirea stilului personal.

Toți avem nevoie de #TheWritingSchool

Detalii despre înscriere, motivație, resurse pe link-ul de mai jos. Mai sunt câteva zile, nu rata termenul de înscriere!

https://thewritingjourney.ro/blog/inscrierile/

#ReadingisCool

Diseară, de la ora 19:00 avem Gala cititorilor uituci și timizi, un bookclub cât de poate de festiv. Dress code: black tie.

Vom afla și căștigătorii acestei provocări.

https://thewritingjourney.ro/reading-is-cool/

Reading is cool for KIDS

Următoare întâlnire a clubului de carte pentru cei mici este pe 28 decembrie, ora 19:00 și ne vom bucura de prezența Biancăi Mereuță care ne va vorbi de cartea Mică Poveste.

Nu uitați!

Cărțile noastre:

Cea mai nouă carte a editurii noastre este Lucia în căutarea luminii fermecate de Maria Nicolescu, de doar 9 ani.

Lucia în căutarea luminii fermecate este scrisă de o fetiță pe nume Maria Lucia, care și ea, la rândul ei își caută puterea și confirmarea că lumina este în inima ei oricând.

https://thewritingjourney.ro/produs/lucia-in-cautarea-luminii-fermecate/

Blestem de Ines Dumitriu

Viorel este gropar și îi place ce face, chiar dacă ceilalți îl compătimesc pentru meseria lui. Când era mic, a descoperit că este deosebit de alți copii și că Dumnezeu l-a înzestrat cu un dar, căruia i-a rămas credincios toată viața. Unii îi spun Blestem. Comenzi aici: https://thewritingjourney.ro/produs/blestem/

Ghidul Scriitorului Începător

Acum avem mai mult timp, stăm acasă, este periada perfectă pentru scris. Ghidul  Scriitorului Începător te va ajuta în această misiune. O puteți comanda aici:

https://thewritingjourney.ro/produs/eu-scriu-ghidul-scriitorului-incepator/

Ghidul Antreprenorului Începător

Cartea potrivită pentru vremurille de criză pe care le parcurgem. O puteți comanda aici!

https://thewritingjourney.ro/produs/ghidul-antreprenorului-incepator-ebook/

FETIȚA-UNIVERS de Oana Radu

Poveștile călătoresc prin univers și, din când în când, o fetiță le prinde. Oana Radu a trăit una și a așezat-o într-o carte. O puteți comanda aici.

https://thewritingjourney.ro/produs/fetita-univers/

Exercițiu de imaginație:

Nu este ideea mea, dar vreau să ajut la dezvoltarea ei. Tematica este: Anul ăsta 2020 nu a fost chiar așa rău.

Vă rog spuneți-mi motive/păreri/fapte/lucruri bune care vi s-au întâmplat anul ăsta în comparație cu alți ani, chestii reale, punctuale sau nu. Până la urmă, fie că vrem sau nu, l-am trăit, face parte din parcursul vieții noastre.

Încep eu: am petrecut mult mai mult timp cu puștiul meu, am citit cu vreo 20 de cărți mai mult față de media anilor trecuți, am făcut canoying și mi-am cumpărat 16 plante de balcon.

Resurse:

Dacă vrei să scrii o carte și ai nevoie de îndrumare, citirea articolului de mai jos este primul pas.

https://thewritingjourney.ro/blog/cum-se-scrie-de-fapt-o-carte/

James Thurber i-a dat la un moment dat soției sale să citească primul draft al uneia dintre cărțile sale. După ce a citit, soția i-a spus: „Asta e scriitură de liceu”. Răspunsul lui: „Așteaptă până e gata cel de-al șaptelea draft”. Morala poveștii: este un proces complex și de durată, vorba proverbului e mult până departe.

https://thewritingjourney.ro/blog/de-ce-e-important-sa-rescrii-sa-rescrii-sa-rescrii/

Mulțumim că ați ajuns până aici. 🙂😇

Ne “reauzim” pe 31 decembrie. Crăciun Fericit!

Nu uitați, keep safe and #ReadingisCool.

Cristina

Newsletter 34 (17.12.2020)