Newsletter 15 (26.3.2020)

 

Bună dimineața,

V-ați băut cafeaua? Complicate zile trăim, nu-i așa? Câteodată mă bucur de pauza nesolicitată citind și jucându-mă cu copilul, dar am și momente când mă simt copleșită de teamă pentru ce va să vină.  Voi cum sunteți?

Ca  fapt divers, acum 67 de ani, primul vaccin contra poliomielitei a fost pus la punct în Statele Unite de Dr. Jonas Salk. Incredibila poveste o puteți citi în cartea Viața nemuritoare a Henriettei Lacks.

#ReadingisCool

V-a plăcut Să nu râzi a Ralucăi Feher? Impresionantă, nu?

Pe 1 aprilie apare următoarea provocare și este cu adevărat uimitoare. Ești pregătit(ă)? Să nu uiți să completezi formularul de înscriere.

https://thewritingjourney.ro/reading-is-cool/

….

Cărțile noastre:

Ghidul Scriitorului Începător – acum și e-book!

Acum avem mai mult timp, stăm acasă, este periada perfectă pentru scris. Ghidul  Scriitorului Începător te va ajuta în această misiune. O puteți comanda aici:

https://thewritingjourney.ro/produs/eu-scriu-ghidul-scriitorului-incepator/

Cea mai nouă carte a editurii noastre este FETIȚA-UNIVERS a Oanei Radu

Poveștile călătoresc prin univers și, din când în când, o fetiță le prinde. Oana Radu a trăit una și a așezat-o într-o carte. O puteți comanda aici.

https://thewritingjourney.ro/produs/fetita-univers/

Cursuri online:

Voi toți care primiți acest newsletter o cunoașteți pe Liv și vă dați seama cât îi e de greu să stea în casă și să nu țină cursuri și/sau să se întâlnească cu oameni. Dar, și e mare dar starea de fapt ne obligă să ne adaptăm și să ne mutăm temporar în online.

Începem cursuri la distanta, cine vrea detalii, să ne trimită adresa de mail și noi i le vom trimiti.

Exercițiu de imaginație:

La un moment se va termina și pandemia asta și ne vom bucura cu toții, din nou, de plimbări afară, cafenele și de întâlnirile cu cei dragi. M-am tot gândit la ce voi face prima dată și ce ar trebui să învățăm din toată această experiență. Dacă la prima întrebare este simplu: mă duc până la Pitești să îmi văd părinții, sora și nepoții, cu a doua întrebare este mai greu, avem atâtea de învățat din această perioadă.

Voi ce credeți? Ce ar trebui să ne însușim?

…………………………..

Social distance:

Tot cotrobăind după materiale și interviuri am dat peste acest amalgam de gânduri despre distanțare socială care se află pe buzele tuturor, în ultimele zile. E frumos, citiți-l, vă rog. https://lithub.com/10-superb-social-distancers-from-literature/

……………………..

Haruki Murakami – nu se consideră un storyteller, ci mai degrabă un storywatcher

Citiți articolul de pe site.

https://thewritingjourney.ro/blog/sfaturi-despre-scris-de-la-haruki-murakami/

Mulțumim că ați ajuns până aici. 🙂😇😊😌

Ne “reauzim” pe  9 aprilie. Să aveți grijă de voi și de ceilalți! Stați în casă!

Nu uitați, keep calm and #ReadingisCool.

Cristina

Newsletter 15 (26.3.2020)