Newsletter 10 (16.1.2020)

 

Bună dimineața,

V-ați băut cafeaua? Totul e în grafic, da?

Păi cum să nu fie dacă astăzi, 16 ianuarie, este Ziua Internațională a Statului Degeaba. O sărbătorim încă din 1973 datorită inițiativei lui Harold Pullman Coffin. #Bravodomnu’!

Afară e frig și ger și iarnă. Crede-ne pe cuvânt, nu trebuie să ieși ca să te convingi. Mai bine stai în casă, visează la Toscana și profită de Marea provocare #ReadingisCoolChallenge!

Următoarea carte este… direct pe site! Sau în grupul de Facebook, dacă te-ai înscris în el.

https://thewritingjourney.ro/reading-is-cool/

Ca să nu uitați, vă re-spunem care este  premiul! Fiecare dintre primii 10 câștigători primește un loc în Reading Retreat în Toscana (August 2020), cu toate cheltuielile acoperite. Asta aș, în caz că aveați nevoie de un impuls 🙂

……………………………….

Exercițiu de imaginație

Nu v-a plăcut subiectul de data trecută. Deloc. Sper să am mai mult noroc cu ăsta.

În ultima lui carte, Nemurirea, Kundera își imaginează o conversație despre nemurire între Hemingway și Goethe.

Gândește-te bine și alege două personalități reale (sau mai puțin reale) care ți-ar plăcea să converseze la nesfârșit despre eternitate.

…………………………..

Ați văzut filmul CATS?

Dacă lăsați la o parte criticile urâte și faptul că nu a fost un succes de box office, filmul CATS a adus un mare beneficiu poeziei lui T.S. Eliott, principala sursă de inspirație, pe care a readus-o în atenția publicului. Editura Faber&Faber tocmai a publicat  o nouă  ediție a Old Possum’s Book of Practical Cats, care nu mai fusese publicată din (țineți-vă bine!) 1939.

Detalii în articolul de pe link.

https://www.writerswrite.com/cats-film-ts-eliot-10420201

Ghostwriting

Arta Interviului by Lawrence Grobel

Un scriitor-fantomă trebuie obligatoriu să stăpânească arta interviului. Larry Grobel, celebru în rândul jurnaliștilor, cunoscut ca „intervievatorul intervievatorilor”, a scris nenumărate biografii – printre care Truman Capote, Marlon Brando, James Michener și familia Houston. Cele mai bune sfaturi despre tehnica interviului, despre cât de temeinică trebuie să fie documentarea, dar și despre ce înseamnă un retuș final, le găsiți în cartea lui Grobel, dar e câte ceva și în articolul de pe site.

https://thewritingjourney.ro/blog/lawrence-grobel-intervievatorul-intervievatorilor/

Mulțumim că ați ajuns până aici. 🙂😇😊😌

Ne “reauzim” pe 30 ianuarie! Stați la caldură. Orice ar fi să fie cu bine!

Nu uitați, #ReadingisCool!

Newsletter 10 (16.1.2020)