Andrew Crofts – ghostwriter de succes

Andrew Crofts este un ghostwriter si un autor cu peste 80 de cărți publicate, dintre care o duzină apar pe lista de bestsellers a Sunday Times. În plus, a ajutat și a ghidat mulți autori internaționali prin labirintul publishing-ului independent.

“Unul dintre cei mai de success ghostwriter, poate chiar cel mai mare din lume” – așa îl definește Claudia Winkleman de la Radio BBC2 pe Andrew Crofts.

La 17 ani s-a mutat în Londra și a făcut tot ce a putut ca să devină scriitor. A acceptat orice fel de colaborare în domeniu și a trimis sute de  materiale către fiecare revistă și editură londoneză. Mulți ani a lucrat ca jurnalist freelancer, apoi scriitor de călătorie. A petrecut mult timp în Orientul Îndepărtat și în Pacificul de Sud.

În 2006 numele lui a fost strâns legat de al lui Pete Bennett, câștigătorul concursului foarte popular pe vremea aceea, Big Brother care și-a povestit copilăria și problemele pe care le întâmpină având sindromul Tourette în cartea Pete – My Story.

Cariera lui de ghostwriter a început serios la începutul anilor 90 și include dictatori, politicieni, traficanți de arme, miliardari, victime ale prostituției și copii abuzați. Toate experiențele trăite l-au ajutat să scrie romane ca Secrets of the Italian Gardner, a cărui acțiune se desfășoară în palatul unui dictator sau Pretty Little Packages, un thriller bazat pe traficul de sclavi sexuali.

Cărțile lui includ Ghostwriting, Confessions of a Ghostwriter, The Freelance Writer’s Handbook (8 tiraje de-a lungul a 20 de ani). Bazat pe cartea lui Crofts, Ghostwriting, în 2010, Roman Polanski a regizat The Ghost Writer cu Ewan McGregor în rolul principal. Frazele de debut ale filmului sumarizează filozofia de ghostwriter a lui Andrew Crofts

Of all the advantages ghosting offers, one of the greatest must be the opportunity that you get to meet people of interest.

Uriașul succes al cărților lui i-a adus norocul să cunoască foarte mulți și cât mai diveriți oameni, din multe domenii, muzică, film, televiziune, sport, dar și elita mondială, politicieni sau mari finanțatori.

Tarifele lui sunt substanțiale, în medie de 6 cifre în lire sterline. A declarat că “’ținând cont că un ghostwriter nu are nevoie să inventeze intrigi sau complicații și nici nu trebuie să facă documentare de durată, ar putea  foarte bine să scrie 4 cărți pe an.”

Andrew Crofts – ghostwriter de succes